Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Taşkent Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon : 0 332 4971202
Belgegeçer : 0
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://taskentimamhatiplisesi.meb.k12.tr
Adres : Bektaş Mahallesi 162307 Sokak No39 Taşkent/KONYA
VİZYON : Var olduğumuz çevrede, insan olmanın bilincine, sevgi, saygı ve hoşgörü anlayışına sahip, mesleki bilgi ve becerilerinde daima bir adım önde nitelikli meslek adamları yetiştirmek. Nitelikli eğitim öğretim faaliyetleriyle, kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan uluslararası düzeyde saygın ve kaliteli bir kurum olabilmektir.
MİSYON : Öğrencilerimizi; Atatürk İlke ve İnkilaplarına sıkı sıkıya bağlı, Milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş, öğrenmeyi öğrenen, gelişime açık, akla ve bilime dayalı bir din anlayışına sahip, İnanç ve aklı bütünleştirebilen, farklı görüşlere saygı duymayı bilen, sevgi ve hoşgörüyü temel alan, çağımızın gereksinim duyduğu mesleki ve kültürel donanıma sahip, çağdaş din adamları olarak yetiştirmek ve yükseköğrenime hazırlamak. Eğitim öğretim faaliyetleriyle bireylerin ve toplumun sürekli eğitimini ve gelişmesini sağlayabilen, sosyal kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunabilen, değerlerimizi geliştirerek gelecek nesillere aktarabilen, fırsat ve imkan eşitliği içinde evrensel ilkeleri gözetebilen, yüksek karakterli, aydın ve üstün nitelikli bireyler yetiştirebilmektir
BAŞARILAR : Okulumuz başarısı her yıl düzenli bir artış göstermektedir.

Öğretmen :15
Öğrenci :49
Derslik :5
Toplantı Salonu :2
Çok Amaçlı Salon :3
Kütüphane :2
Kütüphane Kitap Sayısı :350
Yemekhane :2
Revir:1
Öğretim Şekli :TAM GÜN
Saatler : 08:30 - 15:50
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : KÖMÜR
Pansiyon : ERKEK VE KIZ ÖĞRENCİ PANSİYONU
Servis :
Ulaşım : Okulumuza ulaşım kara yolu ile sağlanmaktadır. Konya eski garajdan günlük düzenli bir şekilde otobüsler kalkmaktadır. Taşkent Kent Meydanı´nı geçtikten sonra yol ayrımından sağa dönüp yukarı devam ederseniz okulumuza ulaşabilirsiniz. Okulumuz Taşkent´in en yüksek yerleşim yerinde bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri : TAŞKENT İlçemiz doğal su kaynaklarının bol olduğu temiz havası ile ünlü bir yerleşim yeridir. İlçe merkez nufusu 1600 civarında olup genel nufus 10000 e yakındır. Rakım ise 1650 m civarındadır. İlçemizde barınma ihtiyacının bir kısmı belediye ve diğer resmi kurumların lojmanları ile karşılanmaktadır. Diğer bir imkan ise Toki tarafından yapılan 2 etaplık konutlarda sağlanmaktadır. Ayrıca ilçemizde bir adet dört yıldızlı otelimiz bulunmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Konya il merkezine 120, Antalya-Alanya ilçe merkezine ise 100 km uzaklıktadır. Okulumuz Taşkent ilçe merkezinde yer almaktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda Bocce sahası bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Okulumuzda E-Twinning proje faaliyetleri etkin bir şekilde sürdürülmekte olup güncel ÜÇ adet projemiz bulunmaktadır. Ayrıca diğer okullarla da proje ortaklığına açıktır.
Diğer Hususlar : Instagram adresimiz: @taskentaihl
Yazdır :